دپارتمان مشاوره تحصیلی| انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱- مشاوره انتخاب رشته کنکور در شیراز
فهرست مطالب
Toggleبعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری توسط سازمان سنجش، نوبت به مرحله بعدی یعنی انتخاب رشته کنکور سراسری می رسد.
داوطلبانی که مجاز به انتخاب یکی از دوره های روزانه و غیر روزانه شده اند، باید در روز معین شده توسط سازمان سنجش پس از دانلود و مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری، بر اساس رتبه و تراز خود نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام نمایند.
انتخاب رشته کنکور سراسری مرحله ای سرنوشت ساز است. و در صورتی که به درستی انجام شود داوطلبان را به کسب قبولی در دانشگاه دلخواه خود نزدیک می کند.
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کنکور باید وضعیت علمی خود را مورد بررسی قرار دهند. بهتر است برای اینکار از مشاور تحصیلی خود کمک بگیرند تا بتوانند به نتیجه بهتری برسند. و پس از تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری و مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه آزمایشی مورد نظر خود ، به اولویت بندی رشته محل های مورد علاقه بپردازند.
در این مرحله امکان انتخاب 150 کدرشته محل برای داوطلبان وجود دارد. که نحوه چینش این انتخاب ها مهمترین و حساس ترین بخش انتخاب رشته کنکور سراسری محسوب می گردد.
در صورتیکه اشتباهی در اولویت بندی انتخاب رشته صورت گیرد، ممکن است داوطلب شانس قبولی و ورود به دانشگاه مورد علاقه خود را از دست دهد. که جبران این موضوع با سادگی امکان پذیر نیست. و گاهی اوقات نیازمند صرف زمان بسیار زیاد است.
برای اینکه بتوانید انتخاب رشته صحیح و بر اساس علائق و توانمندی های خود داشته باشید، باید نسبت به بعضی موضوعات آگاهی داشته باشید. از جمله این موضوعات نحوه انتخاب رشته، نحوه اولویت بندی موضوعات، تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری و … است.
هر داوطلب با اطلاع داشتن از این موارد و با کمک گرفتن از مشاور تحصیلی خود میتواند فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱ را به بهترین نحو ممکن تکمیل کرده و در نهایت نتیجه مطلوب را کسب کند.
با توجه به اهمیت انتخاب رشته کنکور سراسری در ادامه این مقاله توضیحات کاملی پیرامون زمان، شرایط و نحوه اولویت بندی انتخاب ها ارائه شده است.
بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری، دفترچه انتخاب رشته بر روی سایت سازمان سنجش(+) قرار خواهد گرفت. در کنکور ۱۴۰۰ داوطلبانی که در کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته شدند، از چهاردهم تا هجدهم مرداد ماه می توانستند فرم انتخاب رشته کنکور خود را تکمیل کنند. پیش بینی میشود این بازه زمانی برای کنکور ۱۴۰۱ نیز تکرار شود. بطور معمول پیش بینی می شود این بازه زمانی برای کنکور ۱۴۰۱ نیز تکرار شود.
سالانه یک بازه زمانی ده روزه از طرف سازمان سنجش برای انتخاب رشته در نظر گرفته می شود. مهلت انتخاب رشته در پایان این ده روز تمدید می شود تا همه داوطلبان بتوانند با خیالی آسوده فرم انتخاب رشته خود را کامل کنند.
بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری،اطلاعات مفیدی از طریق کارنامه در اختیار داوطلبان و مشاوران تحصیلی قرار می گیرد. که مشاوران تحصیلی و داوطلبان کنکور می توانند با استفاده از این اطلاعات انتخاب رشته دقیقی را داشته باشند.
اطلاعات موجود در کارنامه اولیه کنکور سراسری اطلاعاتی مانند وضعیت پاسخگویی به سوالات کنکور ۱۴۰۱،رتبه، تراز و وضعیت مجاز به انتخاب رشته بودن در دوره های روزانه و غیر روزانه مطلع می شوند.
کارنامه اولیه کنکور سراسری از چندین بخش تشکیل شده است. که در این قسمت به تشریح قسمت های مختلف این کارنامه می پردازیم.
داوطلبان کنکور باید برای انتخاب رشته کنکور سراسری به مواردی مانند رتبه در سهمیه، رتبه در زیر گروه و همچنین تراز زیر گروه در کارنامه اولیه کنکور دقت کنند. و با توجه به این اطلاعات انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهند.
در قسمت بالایی کارنامه اولیه کنکور سراسری،اطلاعات داوطلب و همچنین استان، ناحیه و قطب بومی نیز درج شده است. توجه و دقت داوطلب و مشاور تحصیلی به این اطلاعات تاثیر زیادی دارد. چرا که مانند رتبه و تراز داوطلب مهم است. بطور کلی شانس قبولی هر داوطلب در قطب و ناحیه خود بیشتر است.
به طوری که دانشگاه ها بر اساس این سهمیه در رشته های کم طرفدار 80 درصد ظرفیت کد رشته ها را به داوطلبان بومی و 20 درصد دیگر ظرفیت کد رشته ها را به داوطلبان غیر بومی اختصاص می دهند و در رشته های پر طرفدار مثل پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در گروه آزمایشی علوم تجربی این میزان به 60 درصد کاهش می یابد و 40 درصد از داوطلبان غیر بومی پذیرش می شود.
در هنگام ثبت نام کنکور سراسری باید یکی از سهمیه های ایثارگری ۵ و یا ۲۵ درصدی، رزمندگان، خانواده شهدا و مناطق ۱، ۲ و ۳ را انتخاب را کنید. بعد از انتخاب و تایید سهمیه هر داوطلب در گروه مربوط به سهمیه خود قرار میگیرد. و نسبت به داوطلبان موجود در آن گروه سنجیده می شود.
تمام داوطلبانی که قصد استفاده از سهمیه های ایثارگری و رزمندگان در کنکور ۱۴۰۱ را دارند، ابتدا باید سهمیه آنها از طرف ارگان مربوطه تایید شود. بعد از درج سهمیه، وضعیت داوطلب بر اساس آن سهمیه بررسی می شود.
کدام قسمت کارنامه برای انتخاب رشته کنکور سراسری اهمیت بیشتر دارد؟
برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ بدهیم ابتدا باید کارنامه کنکور سراسری را خوب بشناسیم و بتوانیم آنرا تحلیل کنیم. جهت تحلیل کارنامه کنکور سراسری بهتر است از مشاور تحصیلی خود کمک بگیرید.
برای انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۱ علاوه بر دیگر قسمت های کارنامه کنکور باید به دو مورد مهم توجه کرد:
توجه و تحلیل اطلاعات این قسمت از کارنامه کنکور بسیار مهم و ضروری است.
رشته های هر گروه آزمایشی بر اساس ضریب دروس اختصاصی به چند دسته تقسیم می شوند. سازمان سنجش در هنگام اعلام نتایج اولیه کنکور برای هر زیر گروه آزمایشی یک رتبه و تراز اعلام می کند. این اطلاعات به مشاوران تحصیلی و داوطلبان کنکور برای قبولی در رشته و دانشگاه دلخواه خود کمک بسیاری می کند.
برای انتخاب رشته کنکور سراسری باید به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنید. جهت تکمیل فرم انتخاب رشته، فقط آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند می تواند نسبت به انجام آن اقدام کنند.
۱- داوطلبان به منظور انتخاب رشته می بایست وارد سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org شوند. بعد از ورود به سایت مذکور بر روی لینک دفترچه و انتخاب رشته سامانه های آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ (رشته های با آزمون – صرفا براساس سوابق تحصیلی) کلیک کنید.
2- در این بخش پس از مطالعه نکات ذکر شده در این صفحه کلید اطلاعیه های اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ را مطالعه نموده ام را تایید کنید.
۳- همانطور که در تصویر زیر می بینید با استفاده از سه روش می توانید وارد مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری 1401 شوید.
۴- در این بخش یک فرم برای داوطلبان به نمایش در می آید که در آن می بایست نسبت به درج معدل دیپلم و سوابق تحصیلی اقدام نمایند و پس از تکمیل نمودن فرم مذکور بر روی دکمه تایید و ادامه کلیک کنند.
انتخاب رشته کنکور سراسری در آینده شغلی و تحصیلی داوطلبان کنکور سراسری نقش مهمی دارد. برای اینکه انتخاب رشته مناسب و دقیق داشته باشید باید از ابعاد و قوانین مختلف آن آگاهی داشته باشید.
یکی از مواردی که باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید وضعیت خود در رابطه با دوره های مختلف دانشگاهی است. از جمله دوره های روزانه، شبانه، واحد پردیس، پیام نور، غیر انتفاعی و دانشگاه های وابسته به نهاد های مختلف و همچنین رشته های بدون کنکور است.
مهم ترین مسئله که مشاوران تحصیلی و داوطلبان کنکور باید به آن توجه داشته باشند نحوه چینش و اولویت بندی این ۱۵۰ کد است. در رابطه با این موضوع میتوانید از بهترین مشاوران تحصیلی در شیراز و تهران کمک بگیرید.
داوطلبان باید انتخاب های مطلوب تر را در اولویت های ابتدایی درج کنند. با اینکار شانس قبولی خود را افزایش خواهند داد. چرا که نرم افزار های سازمان سنجش انتخاب های داوطلب را به ترتیب از اول بررسی می کند. و به محض قبولی داوطلب، انتخاب های بعدی او را بررسی نمی کند.
برای قبولی بهتر در هنگام اعلام نتایج کنکور سراسری بهتر است انتخاب های خود را بر اساس ۴ فاکتور علاقه، آینده شغلی، توانایی فردی وکیفیت دانشگاه اولویت بندی کنید.
برای اینکار بهتر است از روش پیشنهادی دپارتمان مشاوره تحصیلی کنکورینو استفاده کنید. به این ترتیب که کد رشته محل های انتخابی خود را در سه دسته ایده آل، خوش بینانه و منطقی قرار دهید. در این صورت:
دسته اول را باید به کد رشته محل هایی اختصاص دهید که شانس قبولی کمی در آنها دارید. و لی انتخاب های ایده آل برای شما محسوب می شوند. بطور معمول دانشگاه های درجه یک در این دسته قرار می گیرند.
دسته دوم را باید به کد رشته محل هایی اختصاص دهید که شانس قبولی بیشتر در انها دارید. این انتخاب ها منطقی ترین انتخاب های شما بر اساس کارنامه خود و کارنامه قبولی سال های گذشته است.
دسته سوم باید شامل رشته محل هایی باشد که بطور قطعی در آنها قبول می شوید. و بر اساس قبولی های سال های گذشته با رتبه های بالاتر از رتبه شما نیز در آنها قبول شده اند. انتخاب آنها استرس شما را کاهش می دهد و و به شما اطمینان قبولی خواهد داد.
دو دغدغه مهم داوطلبان کنکور سراسری در هنگام انتخاب رشته، شانس قبولی در رشته محل های مورد علاقه و آمار قبولی سال گذشته است. این اطلاعات در تکمیل فرم انتخاب رشته و نیز داشتن یک انتخاب رشته صحیح و اصولی کمک بسیاری می کند.
بهترین نرم افزاری که می توانید از آن استفاده کنید نرم افزار انتخاب رشته کنکور سراسری سازمان سنجش است. این نرم افزار بر اساس بان اطلاعاتی سازمان سنجش طراحی شده است و جامع ترین نرم افزار موجود است. و به داوطلبان در انتخاب رشته منطقی و صحیح کمک بسیاری می کند. این نرم افزار رتبه و محل قبولی پذیرفته شدگان کنکور سراسری سال گذشته را در اختیار داوطلبان قرار می دهد. و از این طریق به تخمیت شانس قبولی داوطلبان کنکور سرارسی می پردازد.
این نرم افزار بصورت رایگان ارائه شده است. ابتدا باید گروه آزمایشی، سهمیه و رتبه اکتسابی را در آن وارد کنید. پس از آن بر اساس اطلاعات موجود شانس قبولی داوطلب را در رشته محل های مختلف ارائه می کند.
نکته بسیار مهم در این رابطه این است که به دلیل تغییر ظرفیت دانشگاه ها و نیز جامعه آماری شرکت کننده ها در کنکور سراسری، این نرم افزار قادر به تخمین صد درصدی نیست. اما برای انتخاب رشته صحیح راهنمایی مناسبی ارائه می کند.