مشاور کنکور سراسری | مشاوره انتخاب رشته پایه نهم به دهم | تیم تخصصی مشاوره انتخاب رشته پایه نهم در شیراز
فهرست مطالب
Toggleدانش آموزان پایه نهم باید با توجه به نتایج تحصیلی خود در دوره متوسطه اول و همچنین علاقه و استعداد خود، اقدام به انتخاب رشته تحصیلی خود کنند. انتخاب رشته نهم 1401 – 1402 در رشته های تحصیلی نظری، علوم و معارف اسلامی، فنی حرفه ای و کاردانش انجام پذیر است. دانش آموزانی که در حال تحصیل در پایه نهم هستند، پس از دریافت نمرات امتحانات خود و نتیجه تحصیلی خود باید اقدام به انتخاب رشته برای ورود به پایه دهم نمایند. در نظام آموزشی انتخاب رشته از سال دوم دبیرستان انجام می گرفت! اما با توجه به تغییراتی که در نظام آموزشی رخ داده است، این انتخاب رشته به پایه دهم انتقال پیدا کرد.
دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته تحصیلی بعد از پایه نهم را دارند باید به نکات مختلفی از جمله استعداد و علاقه و توانایی های خود با کمک مشاوره تحصیلی حرفه ای توجه کنند. و با آگاهی و دانش کامل رشته تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایند. هر کدام از رشته ها نیازمند کسب حد نصابی از نمرات برای دروس مرتبط با آن رشته است. که اگر این حداقل نمره توسط دانش آموز کسب نشود، امکان انتخاب و ثبت نام در رشته مورد علاقه وجود نخواهد داشت.
با توجه به اهمیت و تاثیر بسیار زیاد انتخاب رشته پایه نهم 1401 – 1402 در آینده تحصیلی دانش آموزان، جهت راهنمایی بهتر و بیشتر دانش آموزان و والدین آن ها در ادامه به بررسی موارد مختلف موثر در آن خواهیم پرداخت. مواردی مانند دسته بندی کلی شاخه های تحصیلی، شرایط پذیرش هر رشته و عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته های تحصیلی پایه نهم.
رشته تحصیلی دهم با توجه به نوع استعداد ها و میزان امتیاز بندی های کلی دانش آموزان دسته بندی و انتخاب می شوند. با وجود این که شاخه های تحصیلی در پایه دهم دارای چهار گروه اصلی هستند. اما به دو دسته کلی رشته های نظری و فنی یا عملی تقسیم می شوند.
شاخه های اصلی رشته های تحصیلی پایه نهم متوسطه اول عبارتند از :
هر کدام از شاخه های تحصیلی ذکر شده شرایط و برنامه های آموزشی متفاوتی دارند. که با توجه به میزان استعداد دانش آموزان در هر کدام از زمینه های تحصیلی و آموزشی دسته بندی می شوند. البته بهترین کاری که دانش آموزان در پایه نهم می توانند انجام دهند دریافت مشاوره تحصیلی معتبر در این زمینه است.
دانش آموزانی که قصد انتخاب رشته پایه نهم را از هریک از شاخه های تحصیلی را دارند! باید واجد شرایط لازم برای ثبت نام در آن ها باشند و حداقل نمره لازم در دروس مرتبط با هر کدام از رشته های انتخابی پایه نهم را کسب کرده باشند.
جهت مشاوره انتخاب رشته پایه نهم برای دانش آموزان، در این بخش تمامی شرایط مورد نیاز در انتخاب هر یک از رشته های تحصیلی نهم متوسطه اول را شرح داده شده. و برخی از جزئیات هر یک از آن ها را بررسی خواهیم کرد :
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک نمره بالای 14 می باشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3 محاسبه می شود.
حداقل معدل مورد نیاز برای تحصیل در رشته علوم تجربی نمره بالای 14 می باشد.
مجموع نمرات دروس مطالعات اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی، عربی در سه پایه متوسطه (هفتم، هشتم، نهم) کمتر از ضریب 42 نباشد.
محاسبه نمرات دروس زیر با ضرایب ذکر شده انجام می پذیرد :
نمره زبان و ادبیات فارسی در سه سال اول متوسطه با ضریب 4
نمره درس مطالعات اجتماعی در سه سال اول متوسطه با ضریب 3
نمره درس عربی در سه سال اول متوسطه با ضریب 2
داشتن حداقل معدل 14 برای تحصیل در رشته علوم انسانی
حداقل نمره درس ریاضی 1 در دوره متوسطه اول باید 10 باشد.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه، باید دارای مجموع نمرات حداقل 120 و معدل حداقل 12 باشد.
نمرات دروس ریاضی با ضریب 2 و درس کار و فناوری با ضریب 3 در سه پایه تحصیلی متوسطه اول محاسبه می شود.
دروس مرتبط با رشته های تحصیلی این شاخه ، باید دارای مجموع نمرات حداقل 180 و معدل حداقل 12 باشد.
انتخاب رشته تحصیلی پایه نهم مسئله بسیار مهمی است! که نباید به راحتی و بدون دقت لازم از آن عبور کرد. انتخاب رشته نهم سه سال از زمان و وقت آموزشی دانش آموزان را به خود درگیر می کند. و حتی تاثیر بسیار زیادی نیز در آینده تحصیلی و حرفه و شغلی انتخابی آن ها دارد. بنابراین بهتر است دانش آموزان و خانواده ها قبل از هر اقدامی با مشاور تحصیلی باتجربه مشورت کنند.
اهمیت این انتخاب رشته پایه نهک به حدی است که وزارت آموزش و پرورش با راه اندازی فرآیند هدایت تحصیلی! از طریق سامانه همگام مدارس (+) به برگزاری آزمون های لازم جهت راهنمایی دانش آموزان در انتخاب رشته پایه نهم می پردازد. عوامل تاثیر گذار در انتخاب رشته های تحصیلی پایه نهم را می توان به گروه های اصلی زیر تقسیم کرد :
استعداد و توانایی ها
نتایج مشاوره ها و آزمون های هدایت تحصیلی
شرایط بازار کار
آزمون های در نظر گرفته شده برای هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم، موضوعات مختلفی را شامل می شود. و نیازمند راهنمایی و مشاوره مناسب و درست در زمینه رشته های تحصیلی و دلایل انتخاب آن ها می باشد.
مشاوره انتخاب رشته پایه نهم فقط از طریق مشورت و پرسش از مشاوران با تجربه و مطلع از موارد هدایت تحصیلی امکان پذیر است. بنابراین خدمات مشاوره تحصیلی کنکورینو، از طریق به کارگیری کارشناسان تحصیلی مجرب، دریافت برنامه ها و راهنمایی های مناسب هدایت تحصیلی پایه نهم را برای دانش آموزان امکان پذیر کرده است.
بنابراین دانش آموزانی که قصد دریافت مشاوره انتخاب رشته نهم و همچنین جزئیات مربوط به هدایت تحصیلی پایه نهم را دارند! می توانند پرسش های خود را با مشاورین مرکز خدمات مشاوره تحصیلی کنکورینو در میان گذاشته و پاسخ های مورد نظر را دریافت نمایند.