روش مطالعه زمین شناسی
با حذف شدن زیرگروه های کنکور سراسری روش مطالعه زمین شناسی بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. بر اساس آخرین تغییرات دفترچه شماره 3 دروس اختصاصی، زمین شناسی و ریاضی هستند. که مشخصا در کنار یکدیگر قرار دارند. و تعداد تستهای زمین شناسی از 25 سوال به 15 سوال رسیده است. اینکه از 25 به 15 سوال رسیده است اهمیتی ندارد. زیرا ما مجبور هستیم تمامی فصول زمین شناسی را بخوانیم. چون تقریبا سوالات از تمامی فصول وجود دارد. اما در ادامه به شما خواهیم گفت که کدام یک از دروس تست خیزتر از سایر دروس هستند.
سازمان سنجش برای اینکه تخلفات پیرامون کنکورسراسری را کم کند! تصمیم به تغییر در روش آزمون و دفترچه سوالات کنکور گرفته و برای تک تک دروس دفترچه مجزا در نظر بگیرد.
اما چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که به خاطر اینکه زیرگروهها را از 1402 به بعد برای کنکور سراسری در مرحله کارنامه انتخاب رشته حذف میکنند! اتفاقی که میافتد این است که درس زمین شناسی ما نیز مستقیما در تمامی رشتهها و زیر گروهها ضریب خواهد داشت. و این ضریب به این صورت است که نمیتوان گفت اگر داروسازی میخواهیم فقط زمین شناسی را میخوانیم. مجبور هستیم برای تمامی رشتههای دکترای پیوسته، پیراپزشکی، فرهنگیان و هر آنچه که میخواهیم زمین شناسی را بخوانیم. با توجه به اینکه درس توصیفی و حفظی محسوب میشود، ارزش دارد که خواهیم بر روی آن بیشتر وقت بگذاریم. پس 15 سوال دارد.
مشاوره تحصیلی
مشاوره و برنامه ریزی کنکور سراسری، تیزهوشان و کارشناسی ارشدمطالعه زمین شناسی به روش رتبه های برتر کنکور
درباره روش مطالعه زمین شناسی به عنوان یک درس توصیفی به جز آن مسئلهای که احتمالا نیاز به تمرین دارد! و برای مثال مساله مقیاس با یک تناسب ساده حل میشود.
چون زمین شناسی رویکرد آن شبیه درس جغرافیا است. و چیزی که نیاز دارد تسلط بر روی متن کتاب درسی است. ما باید ارتباط بین پدیدهها را بلد باشیم و بدانیم مانند درس جغرافیا داشتیم که با توجه به دمای بالایی که در بیابان بوده است. و آب و هوای گرم و خشک و بارش سالانه کم، انتظار ما در پوشش گیاهی یا درباره سنگها یا بافت جانوری آن یک موضوعاتی را در برمیگرفت که کاملا هم با یکدیگر مرتبط بودند. در درس زمین شناسی نیز دقیقا به همین صورت است اگر بتوانیم این ارتباط را برقرار کنیم و تمامی متن کتاب را بلد باشیم، کار خیلی سختی پیش روی ما نیست.
مباحث تست خیز زمین شناسی
زمین شناسی در نظام جدید یک تغییر خوبی که کرد این است که دو کتاب در دو سال مختلف فقط در یک پایه، پایه یازدهم ارائه میشود. اگرچه در حال حاضر امتحانات آن به صورت داخلی است اما در سالهای بعد که یازدهم نیز امتحانات آن نهایی شود. زمین شناسی حتی در تاثیر معدل هم میتواند نقش آفرینی کند. اما رویکرد کتاب زمین شناسی از فصل 1 که در چند سال اخیر شاید مهمترین و تست خیزترین فصل آن نیز بوده است! که درباره کیهان، یعنی از مباحثی که میتواند به فضا و اجرام آسمانی است. در فصل 2 نیز مبحث درباره زیر زمین و ذخایر و معادن و اتفاقاتی است که در زیر زمین وجود دارد.
در فصلهای بعدی درباره آب و خاک و سازههای مهندسی، زمین شناسی و سلامت و در نهایت درباره زمین شناسی ایران بحث میکند. تقریبا میتوان گفت فصلهای1، 4، 5، 6 تست بیشتری را دارند.
بودجه بندی زمین شناسی در کنکور
پیشنهاد ما در زمین شناسی استفاده از منابع خلاصه شده میباشد مانند خیلی سبز، لقمه مهر و ماه یا هر منابعی که برای زمین شناسی وجود دارد. بهتر است منابعی انتخاب شود که مطالب را کمی دسته بندی کرده باشد.و به نوعی بحث های حفظی را مهم و مهم تر یا قسمت های کم اهمیت تر را به گونه ای ترتیب بندی و مشخص کرده است.
در کنکور سالهای گذشته که از زمین شناسی 25 سوال طرح میشد بودجه بندی فصل ها متفاوت بود.و از برخی از فصل ها حداقل 2 سوال طرح میشد.اما در قالب 15 سوالی فعلا نمیتوانیم بگوییم که چه اتفاقی میافتد اما رفتن به کلاس های نکته و تست برای جمع بندی یا جزوه های جمع بندی یا کتاب هایی که نامبردیم میتواند بسیار موثر باشد. تست تعریفی نیاز نیست همان تست و پاسخ ها را بلد باشید برای خواندن کفایت خواهد کرد.
ساعت مطالعه زمین شناسی برای کنکور سراسری
به نظر من در پاسخ به سوالات زمین شناسی چه در آزمون های آزمایشی چه برای کنکور به خاطر داشتن ضریب یک حساب ویژه تری برای آن باید باز کنید. درس زمین شناسی جز درس های حفظی رشته تجربی است. البته درس های شیمی، فیزیک و زیست حفظی ندارد! اما این خاصیت در زمین شناسی بسیار برجسته است. بهتر است در تایم های کوتاه 5-10-20 دقیقه و در لابه لای دروس اختصاصی را جای دهید. و برای خالی نبودن عریضه و رفع خستگی روی زمین شناسی کار کنید. زمان های پرت و مرده و جاهای پرو سرو صدا و شلوغ و حتی قبل از آزمون های آزمایشی میتوانید نگاهی به کتاب زمین شناسی بیندازید. ( البته این روش مطالعه فقط مخصوص داوطلبانی است که از ابتدای سال به زمین شناسی توجه نکرده اند)